• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Traditie si folclor în cadrul Toamnei Studentesti

Traditie si folclor în cadrul Toamnei Studentesti

Cea de-a patra zi a Toamnei Studențeşti, organizată de către Universitatea ,,Lucian Blaga", a adus, pe plaiurile sibiene, artişti ai muzicii populare, cântăreți de seamă şi dansatori profesionişti, pentru a ne încânta privirile şi a ne bucura sufletele. Fiecare dintre cele şase ansambluri a prezentat, pe scena Cercului Militar din Sibiu, un strop din tradițiile diferitelor zone geografice, remarcându-se prin portul şi cântecele specifice.

Festivalul Folclor ,,Să jucăm ca pe la noi" a avut, ca invitați, mai multe ansambluri populare: Ansamblul Folcloric ,,Oaşul" din Negreşti, Ansamblul Folcloric ,,Plaiuri Băcăuane", Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Paradisul" din Zalău, Ansamblul Folcloric Studențesc ,,Românaşul" din Cluj-Napoca, Ansamblul Folcloric ,,Mărginimea", fiecare dintre acestea fiind formate din elevi sau studenți. ,,Am căutat să avem o diversitate cât mai mare în ceea ce priveşte spectacolul folcloric", a declarat Vasile Stoia, coregraf în cadrul casei de Cultură a Studenților din Sibiu.

 Rând pe rând, ne-au fost prezentate obiceiuri străvechi, dar păstrate cu sfințenie în anumite regiuni ale țării, precum nunta din zona Oaşului, o datină plină de încărcătură emoțională, dar şi numeroase dansuri şi ,,strigături" ce ne diferențiază, în mod evident, față de alte popoare şi ne fac mândri că suntem români. 

 La finalul fiecărei reprezentații, publicul a oferit aplauze şi felicitări artiştilor în repetate rânduri, iar Universitatea a oferit ansamblurilor câte o diplomă de excelență.

Adina Ostafi

Bianca Pescaru

Laura Șoşa

 

Poze atasate
Traditie si folclor în cadrul Toamnei Studentesti
Comentarii