• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

ULBS castigă concursul "Europa jurnalistilor din amfiteatre"

ULBS castigă concursul "Europa jurnalistilor din amfiteatre"

Concursul “Europa jurnaliştilor din amfiteatre", şi-a anunţat câştigătorii ediției cu numărul IV. La secţiunea video pe locul I se află două universități, printre care şi ULB Sibiu, cu Liana Coman şi Bianca Lupu.

Cele două studente la secția Comunicare şi relații publice au concurat împotriva a 17 materiale video, provenind de la universități din Cluj-Napoca, Iaşi, Piteşti, Constanța, Brăila, Arad, Bucureşti, Oradea şi Timişoara. Materialul lor,  "Petrila – între decădere şi renaştere", a fost la egalitate cu cel al studenților de la UBB din Cluj-Napoca, aşadar amândouă echipele au ocupat locul I. Locurile II şi III sunt ale studenţilor Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării, de la Universitatea "Apollonia" din Iaşi.

Coordonat de Doamna Profesoară Aniela Corlăteanu, reportajul a încercat să surprindă realitatea Petrilei, un oraş aflat în decădere din cauza închiderii minei Petrila. Ele au încercat să afle ce se va întâmpla cu minerii, dar şi cu mina veche de peste 150 de ani.

"Ocazia de a participa la acest concurs a fost binevenită, întrucât astfel am putut evidenția problema actuală a Petrilei, care rezultă din închiderea treptată a minei şi, prin urmare, din disponibilizarea minerilor. Am aflat însă că există şi oameni care nu doresc ca Mina Petrila să moară definitiv. Astfel, o fundație culturală petrileană îşi propune să transforme, cu ajutorul fondurilor europene, Mina Petrila în muzeu. Din păcate, fiind un proiect nonconformist, sprijinul de care această fundație beneficiază, este redus. 

Proiectul nostru a însemnat multă muncă, dar o muncă făcută cu drag şi răsplătită prin câştigarea locului I la concurs. Ne dorim ca pe viitor să reuşim să extindem cercetarea pe aceasta temă.", declară Liana Coman.

Juriul a fost format din Simona Popescu, realizator la Radio România Antena Satelor, Ovidiu Nahoi, realizator la Money TV, Vlad Mixich, editor senior la Hotnews, Roxana Morea, consilier de presă în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene în România, şi Georgiana Petcu, consultant comunicare.Materialele câştigătoare vor fi promovate de către canalele de presă centrale si locale, iar studenții vor fi invitați la Bucureşti, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, la ceremonia de decernare a premiilor. Câştigătorii locurilor I şi II vor beneficia şi de o vizită de studii la Bruxelles.

Răzvan Matei

Comentarii