• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

ULBS în topul cercetării nationale

ULBS în topul cercetării nationale

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu ocupă locul 20 în rândul universităților şi institutelor de cercetare din România, conform raportului SIR Global 2013.

Clasamentul este realizat de Grupul SCImago, în parteneriat cu SCOPUS - cea mai mare bază de date pentru evidențierea publicațiilor ştiințifice din lume, având drept criterii calitatea şi cantitatea activității de cercetare ştiințifică.

 "Este o poziție onorantă pentru ULBS, iar acest clasament ne motivează să evoluăm în ceea ce priveste activitatea de cercetare. De altfel, intenționăm să înființăm un Institut de Cercetări Avansate la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, cercetarea ştiințifică fiind unul dintre principalele obiective strategice ale conducerii universității.", a spus rectorul ULBS- prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

Raportul SIR Global 2013 este o clasificare a universităților şi institutelor de cercetare din întreaga lume în funcție de cantitatea şi calitatea producției ştiințifice publicate: articole, prezentări la conferințe ştiințifice şi alte publicații din ultimul an al unei perioade de cinci ani analizată şi care sunt cuprinse în baza de date SCOPUS. Raportul analizează perioada 2007-2011 şi plasează Universitatea "Lucian Blaga" pe locul 20 pe plan național, cu 594 de articole publicate în revistele ştiințifice de specialitate.

 "Ne dorim ca în următorul clasament să ne îmbunătățim poziția. Faptul că avem un parteneriat cu grupul De Gruyter (grup de publicații ştiințifice open access) prin care urmărim să creştem vizibilitatea revistelor ştiințifice editate de către ULBS şi faptul că urmează să înființăm Institutul de Cercetări Avansate ne vor ajuta în îndeplinirea acestui obiectiv."- a declarat prof. univ. dr. ing. Claudiu Kifor, prorector responsabil de cercetarea ştiințifică şi studiile doctorale.

 Raportul analizează activitatea instituțiilor cu cel puțin 100 de documente ştiințifice publicate şi cuprinde 19 universități şi 3 institute de cercetare din România.

Andreea Runceanu

Poze atasate
ULBS în topul cercetării nationale
ULBS în topul cercetării nationale
ULBS în topul cercetării nationale
Comentarii