• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

ULBS la Târgul Internaţional de Carte GAUDEAMUS

ULBS la Târgul Internaţional de Carte GAUDEAMUS

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu a fost prezentă cu un stand propriu, pentru a optsprezecea oară consecutiv, la cea de-a 23-a editiție a Târgului de Carte Internațional GAUDEAMUS, care a avut loc la Bucureşti, în perioada 16-20 noiembrie 2016.

Membrii colectivului Bibliotecii ULBS au prezentat oferta educațională, cu informații despre domeniul de studii disponibile şi principalele proiecte derulate, dar şi publicațiile nou apărute la Editura Universității.Standul Universității Lucian Blaga din Sibiu, a fost situat pe Bulevardul Lectura, în cadrul Bursei Educația, alături de universități din Timişoara, Bucureşti, Braşov, Craiova.

"Acest eveniment a constituit o oportunitate de a intra în contact cu parteneri şi colaboratori din țară şi străinătate, de a creşte vizibilitatea universității, de a se pune în contact cu producția literară şi ştiințifică de calitate, de a îmbogăți fondul de publicații cu cele mai noi titluri lansate la târg", a precizat Cristina Pârvu, PR Biblioteca ULBS.

Și în acest an, ULBS a don, alături de alți expozanți şi vizitatori, publicații la proiectul "Cărțile se întorc acasă".Prin intermediul acestui proiect, numeroase volume vor ajunge în bibliotecile mai puțin dotate din România. Din 2010, de când a fost lansat proiectul, peste 151.000 de volume au ajuns în peste 350 de biblioteci aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România.

Târgul, în cifre, a însemnat peste 300 de expozanți şi peste 700 de evenimente. Invitatul de onoare din acest an, China, a avut cel  mai mare stand alocat până acum la "Gaudeamus", cu peste 2000 de volume prezente.

Bianca Voşloban

 

Comentarii