• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

ULBS, mai aproape de limba si cultura spaniolă

ULBS, mai aproape de limba si cultura spaniolă

Cei aproximativ patruzeci de studenţi spanioli, dar şi alte câteva mii de studenţi români şi străini de la ULBS beneficiază, începând cu noul an universitar 2014-2015 de o secţie de carte spaniolă a Bibliotecii “Lucian Blaga" din Madrid, numită “Colţul Spaniol".

Astfel, inaugurarea acestui Colţ Spaniol a avut loc în  prima zi a ,,Toamnei studenţeşti", la Biblioteca Universităţii, în prezenţa conducerii ULBS, a autorităţii judeţene şi a Ambasadorului Regatului Spaniei în România. ,,Pe parcursul celor nouă luni, am reuşit, într-un final, să punem la punct deschiderea acestui centru, primind un important număr de cărţi tipărite de la edituri din Spania , volume ce se alătură unui fond valoros pe care biblioteca îl deţine încă de acum 17 ani", a explicat Rodica Volovici, directorul bibliotecii.

În plus, evenimentul s-a bucurat şi de  participarea doamnei Tudora Şandru Mehedinţi, traducător şi hispanist, care a susţinut o prelegere despre "Secolul de aur spaniol şi influenţa literaturii spaniole asupra celei latino-americane", prezentând, de asemenea, mesajul lui Miguel Fonda Ştefănescu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români (FEDROM).

La rândul său, ULBS a trimis o serie de publicaţii în limba română în Madrid, care vor fi puse la dispoziţia comunităţii româneşti interesate de cultura din ţara natală sau străinilor care doresc să afle mai multe despre România.

Elena Andrei

 

 

Comentarii