• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Un feed-back studentesc

Un feed-back studentesc

Tinerii, care au luat parte la "Săptămâna de Orientare", s-au declarat foarte mulțumiți de activitățile pe care le-au realizat. Deoarece părerea studenților contează, iar Facultatea de Științe Socio Umane îşi propune realizarea unui parteneriat solid şi constructiv pentru studenții săi, am stat de vorbă cu câțiva "boboci".

Emoțiile primului început nu se uită niciodată. Fiecare etapă din viața noastră este importantă şi este greu de uitat prima zi de şcoală, fie că vorbim de învățământul preuniversitar sau despre cel universitar. "Toate activitățile mi s-au părut interesante, dar cel mai mult mi-a atras atenția Deschiderea festivă din Piața Mare", a ținut să precizeze Ioana, studentă la Științe Politice.

Atelierul de creare a imnului studențesc a fost cea mai apreciată activitate. "Consider că toate activitățile au fost foarte interactive şi diversificate şi din punctul meu de vedere nu necesită îmbunătățiri. La sfârşitul acestei perioade am acumulat informații benefice despre  facultate, desfăşurarea cursurilor, şi în special despre activitățile  extra şcolare. Dar cea mai interesantă activitatea mi s-a părut crearea imnului bobocului", ne-a spus Bianca, studentă a specializării Comunicare şi Relații Publice.

Una dintre activitățile surpriză a fost Concursul de fotografie #startstudentie, la care s-au înscris majoritatea participanților, dar pentru că lupta a fost strânsă au existat două câştigătoare - Izabella Nyaradi şi Raluca Ioana.  "Proiectul în sine mi s-a părut foarte captivant, unele activității fiind pe placul meu. Mie personal mi-au făcut începutul de studenție mai frumos. Fiecare activitate mi-a plăcut, însă cea care m-a captivat a fost crearea imnului studențesc. De asemenea, am participat la concusul  foto, unde am reuşit să câştig <> ", ne-a menționat Izabella, studentă la Jurnalism.

"Bobocii jurnalişti" au avut ocazia să participe la un atelier experimental practic, intitulat "Ce pot să devin după terminarea facultății" unde s-au întâlnit cu Emil David (36 de ani director/redactor şef al ziarului Tribuna) şi Alin Bratu (redactor şef, fondator al ziarului Turnul Sfatului), doi dintre reprezentanții ai peisajului mass mediei sibiene. Această întâlnire i-a impulsionat pe tinerii noştri să-şi dorească şi mai mult o carieră în jurnalism.

 Programul The Duke of Edinburgh’s International Award( DOFE) a fost o altă activitate interesantă, care le-a stârnit interesul. La finalul prezentării proiectului, au fost câțiva studenți doritori care s-au înscris. "Prin intermediul Săptămânii de orientare" am reuşit să mă familiarizez cu ceea ce presupune studenția şi elemente ce mă vor ajuta la dezvoltarea mea profesională. Majoritatea activităților mi-au captat atenția, fiind prezent şi implicându-mă activ în realizarea lor. Totuşi, programul The Duke of Edinburgh’s International Award( DOFE) mi-a stârnit interesul şi m-am înscris. Consider că ar trebui să fie mai implicați studenții din anii mai mari pentru a le împărtăşi din experiența lor bobocilor" a ținut să precizeze Filip, student la Psihologie.

Studenții au aflat despre informarea preventivă şi exercițiu pentru gestionarea situațiilor de urgență cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru", Sibiu. "Activitățile mi s-au părut interesante şi s-au desfăşurat într-un mod plăcut şi armonios, iar eu am încercat să fiu prezentă la toate, chiar dacă la un moment dat accesibilitatea a fost îngreunată. Cele mai importante informații pe care le-am aflat, consider că au fost cele legate de prevenirea incendiului şi măsurile de prim ajutor", ne- a spus Gabriela, studentă la Psihologie.

Alte activități importante la care aceştia au participat au fost: un dialog despre implicare şi voluntariat cu reprezentanți ai asociațiilor studențeşti şi ai ONG-urilor din Sibiu (Fundația Polisano, Asociația Cu verdele-n sus, Fundația Comunitară Sibiu), dialog pe tema consumului de droguri cu invitați ai Centrului de Prevenire, Consiliere şi Evaluare Antidrog Sibiu, un tur ghidat al Sibiului, vizionarea unui film documentar la Studioul Astra Film, attelier: Cariera didactică şi inteligența emoțională.

La finalul săptămânii de orientare au existat şi câteva recomandări venite din partea "bobocilor". "Ca îmbunătățiri aş sugera să fie mai multe activități la care să participăm noi, studenții care să aibă la bază comunicarea, creându-se o legătură directă între noi din prima săptămână", este de părere Iza (Jurnalism). Iar, Alexandru Sasha consideră că ar trebui organizat un party în cinstea "bobocilor", la care să participe toți studenții din cadrul facultății.

Aventura anilor de studenție a început pentru bobocii noştri, iar noi le urăm mult succes în realizarea obiectivelor pe care şi le-au propus.

 

Laura Denisia Matei

 

Comentarii