• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Unitate în diversitate - deschiderea anului universitar 2013-2014

Unitate în diversitate - deschiderea anului universitar 2013-2014

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014 a avut loc luni, 30 septembrie, în curtea Facultății de Inginerie, din cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.

Fanfara Academiei Forțelor Terestre "Nicoale Bălcescu" a dat startul festivităților, intonând Imnul de stat al României.

Pe scenă au urcat reprezentanţii celor cinci universităţi sibiene: prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea- rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu; gl. bg. comandant prof. univ. dr. Ghiță Bârsan- rectorul Academiei Forțelor Terestre; prof. univ. dr. Gheorghe Bichicean- rectorul Universității Româno-Germane; prof. univ. dr. ec. Nicolaie Georgescu - rectorul Universității Alma Mater şi prof. univ. dr. Ioan Velcea - prorectorul Universității Creştine "Dimitrie Cantemir".

 Prof. univ. dr. Ioan Velcea, prorectorul Universității Creştine "Dimitrie Cantemir", a ţinut să felicite Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, în special pe rectorul Universităţii, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, că a avut iniţiativa de a lansa noul an universitar sub axioma unitate în diversitate. În asentimentul prorectorului Universităţii Creştine “Dimitrie Cantemir" a fost şi prof. univ. dr. Gheorghe Bichicean- rectorul Universității Româno-Germane, care a fost încântat de ideea de unitate şi care a felicitat studenţii pentru că au optat pentru una dintre cele cinci universităţi sibiene: "Fiţi convinşi, ca aici, calitatea îşi va spune cuvântul."

 Autorităţile sibiene au fost reprezentate de prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, prezenţi la ceremonie. Preşedintele Consiliului Judeţean consideră că cele cinci Universităţi ale Sibiului constituie un puternic factor de dezvoltare, iar prefectul judeţului a declarat despre comunitatea academică a oraşului, că este emblema Sibiului şi că are încredere în visurile studenţilor, că vor putea lărgi orizonturile.

 Prof. univ. dr. Ioan Bondrea a declarat pentru UpDate la finele evenimentului, următoarele aspecte: "Anul acesta universitar nu o să fie un an foarte simplu, atât din punct de vedere financiar, cât şi din punctul de vedere al unor provocări privind creşterea calităţii procesului didactic, dar, cu siguranţă vom încerca, împreună cu cadrele didactice, împreună cu studenţii să facem tot ceea ce este bine, în primul rând pentru ei, pentru studenţi. Vrem să ne apropiem cât mai mult de piaţă reală, de cererea pieţei, astfel încât studenţii să fie pregătiţi prin cunoştinţe, dar şi prin aptitudini, prin competenţe pentru un job bine plătit".

 Studentă în anul I, la Facultatea de Litere şi Arte, Georgiana Timofte spune că Sibiul este un loc grozav în care să înveţe, să poată realiza ceva în viaţă şi să devină translator de literatură.

 Călin Adrian, student în primul an la Facultatea de Inginerie începe noul an universitar cu gândul să înveţe cât mai multe, pentru a reuşi pe viitor în meseria de inginer.

 Studentă tot în primul an, Sirb Teodora, de la Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane ne împărtăşeşte câteva gânduri, privind primul ei an universitar: “sunt foarte entuziasmată că încep cursurile, este ceva nou pentru mine şi aştept să-mi cunosc colegii şi profesorii".

 Rectorul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, prof. univ. dr. Ioan Bondrea le transmite studenţilor un an universitar bun, să se bucure de studenţie şi lase deoparte greutăţile inerente, iar părinţilor studenţilor, să aibă încredere în dascălii universităţii.

 

Ioana Radu

Laura Şoşa

Carmen Mătea

 

 

 

Poze atasate
Unitate în diversitate - deschiderea anului universitar 2013-2014
Unitate în diversitate - deschiderea anului universitar 2013-2014
Unitate în diversitate - deschiderea anului universitar 2013-2014
Unitate în diversitate - deschiderea anului universitar 2013-2014
Unitate în diversitate - deschiderea anului universitar 2013-2014
Unitate în diversitate - deschiderea anului universitar 2013-2014
Comentarii