• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Universitatea Elevilor proiect prioritar pentru Consiliul Consultativ al ULBS

Universitatea Elevilor proiect prioritar pentru Consiliul Consultativ al ULBS

Consiliul Consultativ al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu s-a reunit joi, 14 martie, pentru a discuta concluziile procesului de auto-evaluare şi evaluare EUA, precum şi modul de acțiune în derualrea proiectelor viitoare.

Consiliul Consultativ al ULBS numără 22 de membri, dintre care au fost prezenți la întâlnirea de joi: rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, prorector prof. univ. dr. Livia Ilie, primarul municipiului Sibiu - Klaus Werner Iohannis, în numele preşedintelui Consiliului Județean - secretar Nicola Iordan, director general Camera de Comerț, Industrie şi Agricultura - Eugen Iordănescu, în numele directorului executiv al BRD Group Société Générale- director adjunct Dorin Albu, preşedintele Consiliului de Supraveghere Carpatica - Nicoale Petria, R&D director Continental Automotive Systems- Liviu Bălan, director Resurse Umane SNR Rulmenți SRL - Melinda Mathe, director general Takata - Alan Stamey.

Aceasta a fost prima şedință oficială a Consiliului de la schimbarea conducerii Universității, deşi membrii acestuia au avut un rol activ în evenimente precum Dialogurile ULBS sau întâlnirile cu echipa de evaluare de la European University Association.

Consiliul Consultativ este o structură care a luat naştere în cadrul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu din dorința unei mai bune comunicări cu întreaga comunitate în sânul căreia ULBS îşi desfăşoară activitatea - autoritățile locale, mediul de afaceri, societatea civilă, mediul preuniversitar.

În acest sens, unul dintre proiectele asupra căruia Consiliul îşi va îndrepta atenția este Universitatea Elevilor, proiect ce vizează schimbarea atitudinii elevilor față de pregătirea lor pentru viața profesională şi alegerea carierei potrivite. În vederea atingerii acestui obiectiv, pe lângă workshop-uri şi vizite în universitate, elevii vor beneficia de orientare profesională, vizite în companii, întâlniri cu personalități de succes şi o şcoala de vară programată pentru sfârşitul lunii iulie.

 "Mulți studenți se pierd pe parcurs, deoarece realizează că au ales greşit facultatea. Noi vrem să-i atragem către educație, să-i atragem în universitate, să ia contact cu meseriile pe care le vor practica"- prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea

Întâlnirea de joi a constituit un bun prilej pentru conducerea Universității de a prezenta Consiliului concluziile auto-evaluării ULBS - o analiză profundă şi realistă, făcută de cadre didactice, studenți şi colaboratori externi- precum şi raportul preliminar al comisiei de evaluare EUA.

 "Este salutar modul în care s-a abordat această analiză, punându-se accent pe oportunități. Astfel, universitatea va face cu siguranță un pas înainte."- Klaus Werner Iohannis

 

                                                            Daliana Drăguțescu

Poze atasate
Universitatea Elevilor proiect prioritar pentru Consiliul Consultativ al ULBS
Universitatea Elevilor proiect prioritar pentru Consiliul Consultativ al ULBS
Comentarii