• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Vietnam şi Taiwan mai aproape de Sibiu

Vietnam şi Taiwan mai aproape de Sibiu

Rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu- prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea şi Prorectorul responsabil cu Cercetarea Științifică şi Studiile Doctorale - prof. univ. dr. ing. Claudiu Kifor au participat, în perioada 4-12 noiembrie, la o vizită de lucru în Vietnam şi Taiwan.

Profesorii sibieni au fost invitați în calitate de preşedinți ai celei de-a doua ediții a International Engineering and Technology Education Conference IETEC 2013, care a avut loc în perioada 3-6 noiembrie, la University of Technical Education din Ho Chi Minh, Vietnam.

IETEC este o conferință itinerantă, desfăşurată o dată la doi ani, care a reunit la cea de-a doua ediție specialişti în inginerie şi tehnologie din Australia, Anglia, Rusia, Franța, Malaezia, Vietnam s.a.          

România a fost reprezentată la această conferință de către delegația Universității "Lucian Blaga" din Sibiu care a venit cu propunerea ca cea de-a patra ediție, din 2017, să aibă loc la Sibiu.

În cadrul vizitei, ULBS a semnat un acord general de colaborare cu University of Technical Educationa, cu scopul de a susține activități comune, precum schimbul de studenți şi cadre didactice şi dezvoltarea de proiecte de cercetare.

La invitația Universității Ling Tung din Taiwan, conducerea ULBS a susținut o conferință pe tema excelenței în management. Rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu le-a prezentat celor 150 de participanți strategia de management universitar şi de internaționalizare a ULBS, iar prorectorul Claudiu Kifor le-a vorbit despre management-ul şi asigurarea calității.

A fost semnat un acord academic de cooperare între cele două instituții ce prevede schimbul de cărți, periodice şi lucrări de cercetare, susținerea reciprocă în demersurile ştiințifice şi schimbul de studenți, care va fi pus în aplicare începând cu viitorul an universitar.

UpDate

 

Comentarii