• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Viitori ingineri si activităţile lor extrascolare

Viitori ingineri si activităţile lor extrascolare

Într-o lume în care toate se mişcă într-un ritm tot mai alert, parcă şi timpul se scurge tot mai repede. Nu de multe ori ni se întâmplă să ne plângem că nu mai avem timp liber. În general, viața celor mai mulți studenți gravitează în jurul facultății şi studiului, iar activitățile extracurriculare, din păcate, sunt din ce în ce mai puține.

Când vine vorba de studenții de la Facultatea de Inginerie lucrurile nu stau diferit deloc. Știm cu toții că anii de studenție pentru viitori ingineri nu sunt dintre cei mai uşori. Se pare, totuşi, că există şi studenți care ne dovedesc contrariul.

"10-12 ore de facultate efectiv te epuizează, însă este foarte important să îți gestionezi timpul în aşa fel încât să desfăşori şi alte activități. Sunt necesare pentru că te pot relaxa foarte mult" declară Dănuț Traian, student în anul II.

 Principalele activități extracurriculare ale studenților, sunt reprezentate de ieşiri cu prietenii sau diverse plimbări. Însă, sunt şi activități mult mai complexe, care implică mai mult timp şi dedicare.

Acesta este şi cazul lui Dan Căta, student în anul II, care ne-a declarat că face dansuri săseşti de mai bine de 6 ani. Spune că îi place foarte mult să facă asta şi este mândru că se continuă o astfel de tradiție. A participat cu astfel de dansuri la spectacole în Germania sau Austria.

Și cazul lui Cornel Șişianu, student în primul an, este unul mai deosebit. "Fac voluntariat în cadrul organizației AIESEC de câteva luni şi îmi place pentru că acumulez experiență în socializarea cu alți oameni. De asemenea, îmi place să particip la conferințe sau lansări de carte. Citesc orice ce-mi pică în mână, ştiți, şi inginerii citesc!", ne-a spus Cornel Șişianu, zâmbind.

 "Încerc să combin teoria cu practica, de aceea îmi place să urmăresc emisiuni sau documentare legate de inginerie şi construcții de maşini. Îmi place să asamblez piese la maşina mea. Consider că, teoretic, e greu să înțelegi tot,  mai trebuie să vezi şi practic anumite procese", ne-a mai declarat Dănuț.

Nici sportul nu lipseşte din activitățile preferate ale viitorilor ingineri. Fotbalul este sportul cel mai des practicat, însă şi baschetul sau schiul sunt mult practicate. Studenții susțin că prin sport se mențin sănătoşi şi uită de stres.

Iată că viitorii ingineri reuşesc să îmbine învățatul cu activități care îi pasionează, prin care se destind şi care îi formează ca oameni compleți.

Cristian Lazăr

 

 

Comentarii