• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

VOLAM - Volunteering in ASTRA Museum

VOLAM - Volunteering in ASTRA Museum

Prima platformă de voluntariat şi practici universitare (VOLAM) din spațiul muzeal românesc s-a desfăşurat în perioada 29.04-12.05.2013 în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA Sibiu.

Programul a fost structurat în tabere de voluntariat pe durata a două săptămâni, timp în care voluntari români şi străini au participat la ateliere de restaurare, conservare, peisagistică şi grădinărit, tehnici tradiţionale de construcţie, gastronomie, animaţii culturale, şi educaţie în domeniul patrimoniului. Activităţile s-au desfăşurat în echipe mixte, coordonate de specialişti ai muzeului şi ai Fundaţiei DALA. 

Fiecare tabără de voluntariat şi practici universitare a avut un caracter formativ.  "Iniţierea atelierelor de practici tradiţionale, restaurare, conservare a monumentelor şi obiectelor muzeale, peisagisticii, educaţiei alternative bazate pe dezvoltarea unor abilităţi care ţin de manualitate, cu ajutorul voluntarilor, constituie o excelentă oportunitate de dezvoltare a Muzeului ASTRA, cu certe beneficii reciproce", a declarat Valeriu Olaru, directorul general al Complexului Naţional Muzeal ASTRA.

Voluntari români şi străini au participat la drenarea zonei inundabile din muzeul ASTRA, la restaurarea gospodăriei de lemn din crângul Dragu-Brad, Apuseni, au amenajat peisajul în cadrul aceleaşi gospodării, au confecţionat şindrilă şi au gătit produse tradiţionale. 

În cadrul proiectului a avut loc un tur de presă al Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA la care au participat jurnalişti, dar şi preşedintele Consiliului Județean Sibiu, prof. univ. dr. Ioan Cindrea, prof. univ. dr. Gligor Ciortea, directorul Departamentului de Învățământ la Distanță şi Învățământ cu Frecvență Redusă din cadrul ULBS, Valeriu Olaru, director general C.N.M. ASTRA, preşedinte Fundația DALA, Ovidiu Daneş, Wilem van Bergen şi Tracis van Berge Henegouwen din partea Societăţii Internaționale de Mulinologie,  directorul Muzeului în aer liber Ciprian Stan şi Ovidiu Baron director Marketing, Turism, Educație în cadrul C.N.M. ASTRA.

Programul VOLAM va continua în 2013, fiind deja programate noi serii în lunile iulie şi septembrie.

 

Anda Mircevi

Ioana Radu

 

Poze atasate
VOLAM - Volunteering in ASTRA Museum
VOLAM - Volunteering in ASTRA Museum
Comentarii