• Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR- 15 iulie 2013

VREAU SĂ FIU ANTREPRENOR- 15 iulie 2013

 

1. Dragoş ANASTASIU – preşedinte Eurolines România

Dragoş Anastasiu este Preşedintele Grupului Eurolines România, care reuneşte cea mai mare rețea de agenții de turism din țară şi unul dintre cei mai importanți transportatori rutieri de persoane. Din 2011, rețeaua de agenții a grupului Eurolines reprezintă brandul TUI în România, cel mai cunoscut jucător din piața turistică la nivel mondial.

A hotărât să devină antreprenor în urmă cu 18 ani, abandonând o carieră sigură şi confortabilă de doctor, în favoarea unei oportunități de business apărute din senin. De atunci, s-a implicat activ în crearea şi dezvoltarea mai multor firme – tour operare şi servicii de rent a car, taxi şi servicii, leasing, imobiliare şi dezvoltare IT.

A fost mereu implicat în activități asociative, întâi ca Preşedinte al Asociației Cărăuşilor Particulari (ACPR), apoi ca Preşedinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), încercând, prin proiecte colective, să ajute la evoluția industriilor reprezentate. În prezent este membru în Consiliul Director al Camerei de Comerț şi Industrie Româno-Germane.

Este interesat de creşterea calității serviciilor oferite, de noi oportunități de business şi de transferul de know how către colaboratori şi generația tânără. De 6 ani, de când participă la "Arena Leilor", susține şi dezvoltarea unor start-up-uri în diverse direcții de business, diferite de cele existente în portofoliul propriu. Dragoş Anastasiu crede în curajul fiecărui antreprenor aflat la început de drum şi apreciază ideile de business raționale, însoțite de o viziune pragmatică.

Dragoş Anastasiu este membru al clubului Romanian Business Leaders.

 

2. Virginia OȚEL – communication leader Garanti Bank

Virginia Oțel a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică, în 1986, deține un master în Management şi Administrație Publică la Universitatea Liverpool (Marea Britanie) şi un Executive MBA de la ASEBUSS, în colaborare cu University of Washington din Seattle, SUA.

În noiembrie 2011, Virginia devine Director General Adjunct al Garanti Leasing, iar de la începutul anului 2012 este numită şi Communication Leader al Grupului Financiar Garanti în Romania. Anterior, din noiembrie 2006, a deținut poziția de Director Resurse Umane la Garanti Bank România. De asemenea, a ocupat poziția de Director Resurse Umane, respectiv Director Dezvoltare al băncii UniCredit România, în perioada 2001-2006. Între 1998-2001, Virginia Oțel a fost Director General al Demir Securities România, societate de servicii de investiții financiare pe piața de capital, servind şi ca membru în Consiliul de Administrație al societății. Între 1995 şi 1998, a lucrat ca Business Development Manager pentru Fondul Româno-American pentru Investiții, un fond de 50 milioane de dolari, înființat de Guvernul SUA pentru a face investiții de capital în România. În toamna anului 1994, Virginia a fost Lector invitat la Hamline University din St. Paul, Minnesota, SUA. Înainte de 1990, a lucrat ca Programator Analist.

Virginia şi-a dedicat energia şi timpul în sprijinul dezvoltării comunității, devenind în 1994 membru fondator al Fundației pentru Dezvoltarea Comunității şi Servicii Publice. În 2002, a fost aleasă membru în Consiliul Director al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), poziție pe care continuă să o dețină şi azi.

Din 2013, Virginia Oțel este membru al clubului Romanian Business Leaders.

 

3. Lucian ANGHEL – managing director Building Support Services

Lucian Anghel este Managing Partner al companiei Building Support Services (BSS) - lider pe piața de Property & Facility Management - şi unul dintre fondatorii Asociației de Facility Management din România (ROFMA).

BSS administrează un portofoliu de peste 200 de clădiri de birouri comerciale, industriale, parcuri logistice şi rețele de sedii, totalizând peste 2,3 milioane de metri pătrați (de exemplu: Europe House, Europolis Park Bucharest, Petrom City, River Place, AFI Palace Cotroceni, Hornbach şi Washington Residence).

Lucian Anghel este membru al clubului Romanian Business Leaders.

 

4. Horaţiu PÎRVULESCU - Ernst & Young Timişoara

Director de audit al biroului Ernst & Young Timişoara din octombrie 2011, Horațiu Pîrvulescu a preluat această funcţie după patru ani în care a fost director financiar în mai multe companii. Horațiu este membru al Asociaţiei Contabililor Autorizaţi din Marea Britanie (ACCA), al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) şi al Camerei Auditorilor Financiari din România (CAFR).

 

5. Octavian BĂDESCU – director general PrioriPost

Antreprenor cu investiții în sectorul serviciilor şi experiență managerială de peste 10 ani în curierat rapid, Octavian Bădescu s-a implicat, de-a lungul timpului, în diferite proiecte antreprenoriale din sfera marketingului direct, a cercetării de piață şi a comerțului online. Este, totodată, un investitor activ pe bursele din România şi Statele Unite ale Americii.

Și-a început activitatea profesională susținând cursuri de finanțe, marketing şi managementul organizațiilor în cadrul unei şcoli postliceale de profil economic. Cariera în curierat şi-a început-o ca agent de vânzări şi a continuat-o ca director de vânzări şi marketing. Din 2002 şi până în 2006, a dezvoltat şi condus compania Alo Curier, iar în anul 2007 a fondat Sameday Courier, proiect de nişă focalizat pe livrările în aceeaşi zi, companie al cărei asociat majoritar este, dar pe care nu o mai conduce în mod direct.

În anul 2008, a fondat împreună cu alți asociați compania de cercetare de piață Retailplus Eastern Europe, companie pe care a şi condus-o. Firma este activă pe piețele din România, Bulgaria şi țările din fosta Yugoslavie şi, în 2012, a fost achiziționată de către liderul mondial în domeniu – compania americană Nielsen.

Din primăvara anului 2013, Octavian este directorul general al companiei de curierat rapid a Poştei Române – PrioriPost, fiind unul dintre primii manageri privați în companiile de stat din România.

Octavian Bădescu este membru al clubului Romanian Business Leaders.

 

Comentarii