• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Vreau să fiu antreprenor

Vreau să fiu antreprenor

,,Am muncit de mi-au sărit capacele. Primii mei ani de antreprenoriat începeam dimineața la 6 şi terminam la 12 noaptea." – a declarat Dragoş Anastasiu, unul dintre cei 5 antreprenori prezenți la evenimentul "Vreau să fiu antreprenor", acțiune pilon a Școlii de vară a Universității Lucian Blaga Sibiu.

                La seminarul "Vreau să fiu antreprenor" au participat cinci membrii ai organizației Romanian Business Leaders: Dragoş Anastasiu, Lucian Anghel, Virginia Otel, Horațiu Pârvulescu şi Octavian Bădescu.

                La deschiderea evenimentului prof. univ. dr. Livia Ilie, prorector al Universității Lucian Blaga din Sibiu, a ținut un discurs de bun venit în care a subliniat faptul că universitatea se axează pe noi proiecte care vizează dezvoltarea abilităților de cooperare şi coordonare pentru un viitor mai bun.

"Voi sunteți prima generație care ați participat la o astfel de activitate"- a declarat elevilor participanți la Școala de vară.

                La acest eveniment au participat 19 elevi din 9 localități şi anume Sibiu, Mediaş, Turda, Sebeş, Constanța, Petroşani, Orăştie, Odorhei, Piteşti. Atât elevii Școlii de vară însoțiți de voluntari, cât şi studenții din anul I, II şi III ai Universității au participat la o demonstrație a necesității de a fi antreprenor, acțiune desfăşurată într-un mod accesibil şi interactiv.                 Experiența a fost una plăcută pentru fiecare participant în parte, dar şi pentru cei 5 antreprenori care s-au confruntat cu o serie de întrebări ingenioase din public.

                Dragoş Anastasiu a sparg gheața cu un discurs ieşit din tipare, reuşind să capteze atenția la maxim şi să trezească interesul față de antreprenoriat.

                Cel de-al doilea antreprenor, Virginia Oțel, a declarat că se consideră o corporistă cu aer de antreprenor. Ea a susținut un discurs prin care a scos în evidență caracteristicile fiecărei generații. "Bazați-vă pe ceea ce creați voi"- a fost îndemnul adresat de Virginia Oțel la finalul discursului.

                Inginer Lucian Anghel, în prezent angajat al firmei BSS(Building Support Services), ne-a captat atenția cu un material video prin care ne-a introdus în domeniu de activitate a firmei BSS.

                Horațiu Pârvulescu, un antreprenor tipic, a declarat că suntem o generație care nu avem de ales, oscilând între poziția de angajat şi antreprenor. "Mergeți  în străinătate, vedeți ce fac ei bine, întoarceți-vă şi faceți şi mai bine"- a declarat el. Însă ceea ce a vrut să scoată în evidență a fost faptul că ideea reprezintă capitalul.

                Ultimul, dar nu cel din urmă, a fost domnul Octavian Bădescu care ne-a dat o serie de sfaturi, printre care urmărirea îndeplinirii tuturor visurilor şi progresul în domeniul lingvistic.

                Din punctul de vedere al participanților la Școala de vară această activitate, legată de antreprenoriat, a avut un impact pozitiv şi a lărgit orizontul tinerilor în ceea ce priveşte viitorul ca posibili antreprenori.

 

Brânduşa Bungărdean

 

Poze atasate
Vreau să fiu antreprenor
Vreau să fiu antreprenor
Comentarii