• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

WeArtFree, the BEST

WeArtFree, the BEST

După opt participări consecutive la Festivalului Internațional de Teatru Studențesc "Dionysus" din Croația, studenții anului II de la Departamentul de Artă Teatrală s-au întors acasă cu locul I. Studenții sibieni au reuşit să impresioneze în egală măsură publicul, dar şi juriul celei de-a 9-a ediții a festivalului organizat de Academia de Arte din Osijek.

Cel mai recent spectacol al studenților Departamentului de Artă Teatrală din Sibiu, "We ART Free", este o producție realizată în studioul CAVAS al Universității "Lucian Blaga" şi vine cu un concept şi o regie semnate de Bogdan Sărătean. "Sunt onorat şi bucuros pentru acest premiu pentru care studenții au muncit, au propus, iar au muncit, am legat împreună scene pentru ca, prin forme teatrale şi cu libertate asumată să lipim miturile fundamentale, biblice, de lumea comsumerismului. Astfel îi vedem pe Adam şi Eva rătăcind printre cartoane, ambalaje de plastic şi ritmuri de hip-hop, iar pe Cain ucigându-l pe Abel în toate modurile posibile, cu toate ustensilele prezentului, de nenumărate ori", spune Bogdan Sărătean.

Participarea la Festivalul Dionysus din Croația se datorează excelentelor relații de parteneriat şi colaborare între ULBS şi Teatrul Național "Radu Stanca" din Sibiu, pe de o parte, şi Academia de Arte din Osijek, de cealaltă parte, relații stabilite şi consolidate în timpul edițiilor Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

La rândul său, directorul Departamentului de Artă Teatrală, prof.univ.dr. Ion M. Tomuş, se declară"mândru de studenți şi de Bogdan Sărătean, iar premierea acestui spectacol de o prospețime fantastică vine ca o etapă firească în dezvoltarea Departamentului de Artă Teatrală . În acelaşi timp, premiul primit este o certificare a excelenței în creația artistică şi cercetarea ştiințifică".

Cu o zi înainte de gală, la prezentarea în premieră a spectacolului "We ART Free", a fost prezent şi E.S. Cosmin George Dinescu, Ambasadorul României la Zagreb, însoțit de Șeful Secției Consulare, Bogdan Brînzei, care i-au felicitat pe tinerii actori studenți.

Festivalul Internațional de Teatru Studențesc "Dionysus" din Ðakovo, a avut loc în perioada 14–20 martie 2016 şi a reunit studenți din Austria, Cehia, Marea Britanie, România şi Croația. Studenții anului II sunt coordonați de profesorul şi regizorul Șerban Puiu, care îi are ca asistenți pe Codruța Vasiu şi Bogdan Sărătean, acesta din urmă fiind semnatarul conceptului şi al regiei acestui exercițiu teatral contemporan. În această deplasare au fost prezenți şi managerul proiectului, lect. Univ. Dr. Luminița Puiuleț şi lect. univ. dr. Radu Nechit, responsabil PR şi light design.

Sînziana Staicu

 

Comentarii