• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Who dares to teach must never cease to learn

Who dares to teach must never cease to learn

"Cine îndrăzneşte să predea nu poate înceta să învețe" - acestea au fost premizele care au stat la baza elaborării proiectului "Dezvoltarea competențelor psihopedagogice ale cadrelor didactice universitare". Proiectul este inițiat de conducerea Universității "Lucian Blaga" în colaborare cu colectivul de Științe ale Educației din cadrul Departamentului Drept privat şi Științe ale Educației. 

Scopul acestui proiect este de a  oferi cadrelor didactice din universitate posibilitatea de a participa la programare de formare continuă în domeniul pedagogiei învățământului universitar în vederea asigurării calității în educație.

Programul s-a desfăşurat în perioada noiembrie 2013- februarie 2014 sub forma a patru ateliere de formare: Excelență în predare. Exemple de bune practici, Strategii didactice centrate pe student, Evaluarea în mediul universitar, Curriculum universitar.

Patru ateliere, 350 de participări, profesori entuziaşti şi dornici de a relua programul şi în următorul an universitar. De ce predăm? Cum concepem un mediu de învățare pozitiv şi productiv? Cum dezvoltăm gândirea critică a studenților? Care sunt cele mai eficiente practici de evaluare?  Evaluarea - sursă de învățare şi motivare? Valorificarea tendințelor actuale de dezvoltare a curriculum-lui sunt câteva dintre aspectele discutate în cadrul atelierelor.

"Strategia ULBS 2020 este pusă sub semnul excelenței în predare şi cercetare. În acest sens, atelierele de formare îşi propun să creeze un cadru de întâlnire a profesorilor din universitate pentru a pune în discuție probleme concrete legate de activitatea didactică şi pentru a împărtăşi propriile experiențe. Prima serie de ateliere, desfăşurată în perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, a atras peste 350 de participanți. Este dovada preocupării constante a colegilor pentru îmbunătățirea calității activităților de predare-învățare: studentul trebuie să fie şi este în centrul atenției noastre" a declarat Livia Ilie.

Carmen Mătea

 

Poze atasate
Who dares to teach must never cease to learn
Who dares to teach must never cease to learn
Who dares to teach must never cease to learn
Comentarii