• Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

Zilele portilor deschise la ULBS

Zilele portilor deschise la ULBS

În perioada 7-11 aprilie 2014, Universitatea ,,Lucian Blaga" din Sibiu organizează ,,Zilele porților deschise", un eveniment dedicat atât elevilor de liceu, cât şi tuturor persoanelor interesate de mediul academic.

Evenimentul se va desfăşura simultan în toate cele 9 facultăți din cadrul universității în intervalul orar 8:00-14:00.

Programul va cuprinde vizitarea sălilor de curs şi a laboratoarelor, participarea la diverse activități şi workshop-uri, prezentarea ofertei educaționale, precum şi discuții cu studenții şi cadrele didactice.

Facultatea de Jurnalism oferă posibilitatea liceenilor de a fi ,,Jurnalişti pentru o zi" prin redactarea unui articol pe o temă dată, iar cel ales câştigător va fi publicat în ziarul universității. Dacă Facultatea de Jurnalism le dă posibilitatea elevilor de a deveni mai buni oratori, Facultatea de Drept,,Simion Bărnuțiu" le propune acestora să ia parte la un proces penal simulat.

Cei care tind spre vocația de medic, îşi pot testa abilitățile prin participarea la un training de prim ajutor prin exemplificarea practică pe manechine.  Pe lângă activitățile organizate de cele 9 facultăți, cei interesați au şansa de a vizita biblioteca universității, unde le vor fi prezentate diferite servicii puse la dispoziție, precum şi sistemul de împrumut şi restituire al lucrărilor.

Programul complet al evenimentului se găseşte pe site-ul oficial al Universității ,,Lucian Blaga":http://www.ULBS.ro , iar cadrele didactice şi studenții îi aşteaptă pe toți cei care sunt interesați să experimenteze pentru câteva ore ce înseamnă să fi student ULBS.

 

 

                                                                                                                             

                                                                                                                              Andrei Elena

                                                                                                                              Mădălina Micu

 

Comentarii