• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

Ziua Educatiei

Ziua Educatiei

Ziua Internațională a Educației a fost sărbătorită prin organizarea unor activități educative şi interactive, printre care o întâlnire  cu reprezentanţii unor ONG-uri din Sibiu şi prezentarea programului "The Duke of Edinburgh’s International Award". De asemenea, rectorul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu, prof. ing. dr. Ioan Bondrea a transmis un mesaj prin care subliniază importanța educației:

"Educația este singura cale către progresul individual şi cel colectiv. Este suficient să ne imaginăm ce ar însemna lumea fără educație. Lucrurile care acum ne par banale, de la un simplu stilou la un telefon inteligent, o tabletă sau o navă spațială, toate au la bază educația. Fără educație nu ar exista evoluție. Iar când vorbim despre educație, trebuie să plecăm întotdeauna de la cea mai simplă formă a ei. Familia este prima care începe să modeleze caracterul unui copil, însă impactul pe care şcoala îl are în formarea viitorului specialist este decisiv".

Studenții din anul I ai Facultății de Științe Socio-Umane au avut ocazia să participe la prezentarea programului "The Duke of Edinburgh's International Award", un program care oferă oportunități de dezvoltare personală. De asemenea,  reprezentanții ONG-urilor din Sibiu şi ai asociațiilor studențeşti din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane le-au vorbit studenților despre implicare şi voluntariat.

Andreea Ciorgovean, studentă în anul I la Psihologie, ne-a precizat despre această experiență: "Programul << The Duke of Edinburgh’s International Award>> este unul foarte tentant deoarece îţi oferă oportunitatea de a te dezvolta, de a-ţi descoperi noi pasiuni şi de a-ţi îmbunătăţi anumite abilităţi. În cadrul întâlnirii cu reprezentanţi ai unor ONG-uri din Sibiu ne-au fost prezentate avantajele implicării într-o organizaţie non-guvernamentală. Educaţia nu se rezumă doar la ceea ce învăţăm de la părinţi sau societate. Toată viaţa e un proces de autoeducare."

În acest fel, Ziua Educaței a fost sărbătorită la Sibiu, în Universitatea "Lucian Blaga" prin acțiuni care stimulează implicarea tinerilor în activități decisive pentru viitorul lor.

Bianca Voşloban

 

Poze atasate
Ziua Educatiei
Ziua Educatiei
Comentarii