• CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a luat startul în noul sezon al Campionatului Național,la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În cadrul evenimentului, rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, le-a transmis baschetbaliştilor că Universitatea va contin...

 • Presa trebuie să fie de partea celui căruia i s-a încălcat un drept

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-a început turneul național "Starea Nației" din seria celor 30 de oraşe pe care vrea să le vizite pentru a se întâlni cu studenții şi publicul emisiunii sale.

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism şi Comunicare şi Relații Publice au avut şansa extraordinară de a participa la o discuție cu două dintre personalitățile mass-mediei sibiene, cu scopul inițierii practice în lumea presei. Întâlnirea, or...

 • CSU Sibiu si-a prezentat lotul la ULBS

  Echipa de baschet masculin CSU Sibiu şi-a prezentat lotul de jucători cu care a ...

 • Presa trebuie să fie de partea celu...

  Jurnalistul Dragoş Pătraru a venit, vineri 18 noiembrie, la Sibiu, unde şi-...

 • Jurnalismul atunci, acum si in viitor

  Studenții din anul I de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Jurnalism &...

Ziua internatională a sănătătii şi securitătii în muncă, sărbătorită la Sibiu

Ziua internatională a sănătătii şi securitătii în muncă, sărbătorită la Sibiu

Sărbătorirea Zilei internaţionale a sănătăţii şi securităţii în muncă are rolul de a promova conştientizarea prevenirii accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, atragerea atenţiei la nivel internaţional asupra tendinţelor emergente în domeniul sănătăţii şi securităţii şi asupra amplorii vătămărilor, bolilor şi deceselor asociate muncii, la nivel mondial.

Cu ocazia zilei de 28 aprilie 2014 Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a organizat o întrunire având ca temă "Securitate şi sănătate la utilizarea substanţelor chimice în muncă", eveniment care s-a desfăşurat la Sibiu, în Aula Magna a Facultăţii de Medicină. Printre participanţii care au luat parte la eveniment se regăsesc reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate din judeţ, ai patronatelor şi sindicatelor, ai ITM, ISU – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, DSP – Direcția de Sănătate Publică Sibiu, ai serviciilor de medicina muncii şi ai facultăţilor de profil din cadrul ULBS.

În cadrul simpozionului au fost prezentate o serie de cuvântări, acestea fiind deschise de Francisc - Török Szombatfalvi, inspector şef ITM Sibiu, în prezenţa prefectului de Sibiu Ovidiu Sitterli, a preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea şi a rectorului ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea unde au subliniat conştientizarea importanței sănătății şi securității în muncă. Rectorul Ioan Bondrea a marcat faptul că "preocuparea Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu pentru securitatea şi sănătatea în muncă constituie deja o tradiţie şi un punct de referinţă în istoria SSM în România" amintind faptul ca in 2003 ULBS a înfiinţat primul program de master post-universitar intitulat, în 2004 fiind deschis primul şi singurul program de master post-universitar intitulat, iar în 2011 a fost obţinută acreditarea ARACIS pentru programul de master universitar.

Programul simpozionului a continuat cu prezentarea unor lucrari unde unii dintre angajatori au prezentat exemple de bune practici din activitatea lor, referitoare la protejarea, formarea, instruirea lucrătorilor expuşi la agenţi chimici periculoşi. De altfel, pentru a veni în sprijinul angajatorilor, ITM Sibiu a organizat un "Birou de Consultanţă", în holul Facultăţii de Medicină, iar inspectorii de muncă au răspuns întrebărilor venite din partea angajatorilor pe diverse teme referitoare la securitatea şi sănătatea lucrătorilor, precum şi cu privire la asigurarea unui mediu de muncă decent prin aplicarea legislaţiei specifice relaţiilor de muncă.

Georgiana Maria - Joică

Comentarii