Învățământ

Concursul internațional de trading – COIL Project

Concursul internațional de trading – COIL Project

În perioada 3-17 martie 2021, 14 studenți de la Facultatea de Științe Economice au participat la Competiția de trading COIL Project – Finance Lab organizată de Saxion University of Applied Sciences din Olanda.

Este primul an în care Facultatea de Științe Economice se înscrie la acest concurs, cei 12 studenți participanți având astfel oportunitatea de a utiliza platforma de simulare Finance Lab, pentru a-și spori experiența de tranzacționare. COIL Project

Reprezentanții  au făcut echipă cu studenți ai celor șapte universități internaționale partenere, exersând rolurile de analist și investitor.

Această experiență le-a dezvoltat aptitudini legate de comunicarea interculturală, înțelegerea, asumarea riscurilor în afaceri și luarea deciziilor de tranzacționare.

„Eu sunt pasionat de trading. A fost interesant să contactez persoane din diferite țări, să le aflu povestea și apoi să formăm o echipă de investitori. Trade-ul în sine a fost foarte interesant și a fost vorba despre momentul oportun, buy low, sell high. A fost o experiență interesantă pe care aș repeta-o oricând”, povestește Mihail Vass, student la Facultatea de Științe Economice, specializarea Business Administration.

Studenții participanți din cadrul Facultății de Științe Economice sunt: Ana Maria Preda, Ana Maria Izabela Zavragiu, Cristian Dragoe, Florin Muntoiu, George-Lucian Amza,  Gheorghe Rațiu, Lorena-Elena Manițiu, Maria Fălămaș, Mihail  Vass, Patricia Gabriela Mociar, Paula-Teodora Frîntu, Tania Andreea Jugărean, Tania Andreea Jugărean, Vlad-Ioan Nan. 

Alături de universitatea noastră s-au înscris în competiție alte 6 universități din lume: University of Cambridge India, The Sheridan College Institute of Technology and Advanced Learning, Farook College, Saxion University of Applied Sciences, Fulda University of Applied Sciences și The University of Manchester.

Gabriela-Alexandra Popescu, Elena-Ionela Pilea, Aurica Sviderschi, Medeea Munteanu